map[]

Dampwijzer 2017 – Antwoorden – SGP

De SGP snapt het niet helemaal. Voor mensen die zo geobsedeerd zijn door een boek zou je toch denken dat inhoudelijk lezen toch wel in de competenties zou zitten. Maargoed, hier is hun antwoord:

Beste

De SGP is een voorstander van een beleid waarin roken sterk ontmoedigd wordt vanwege de risico’s voor de volksgezondheid. Het is een goede zaak dat bij steeds meer mensen het besef doorbreekt dat roken ongezond is. Toch moet er nog veel gebeuren om vooral ook jongeren te confronteren met de gevaren via voorlichting. Naast de verantwoordelijkheid die ouders op dit gebied hebben, heeft ook de overheid hierbij een taak. De SGP wil dat de accijnzen voor tabak verhoogd worden. Ook het aantal verkooppunten moet worden tegengegaan. Het rookverbod in de horeca blijft gelden; in de openbare ruimte blijft roken wel toegestaan.

Met vriendelijke groet,

Willem Goudriaan

Adviseur Communicatie, voorlichting en vorming

Lucy Scarlett Written by:

Lucy Scarlett is de motor achter deze website.

comments powered by Disqus