map[]

Dampwijzer 2017 – Antwoorden – Nieuwe Wegen

Nieuwe wegen heeft ook geantwoord. Ze zijn uiterst positief over de e-sigaret, en ook op de vraag over de smaakjes hebben ze een weloverwogen antwoord.

Ter volledigheid, onze vragen eerst:

  1. Wat is het algemene standpunt van uw partij omtrent de e-sigaret?
  2. Vind u de e-sigaret een goed middel om te stoppen met roken?
  3. Vind u dat smaakjes voor de e-sigaret het dampen aantrekkelijk maakt voor kinderen?
  4. Wat vind u van artikel 20 van het Europese TPD?

Het antwoord van meneer Monasch:

Beste Loes,

Bedankt voor je mail.

  1. NIEUWE WEGEN heeft in haar verkiezingsprogramma geen concrete punten over roken of de e-sigaret opgenomen. Er zijn volgens ons wel belangrijkere problemen waar de politiek zich eerst mee bezig zou moeten houden, zoals immigratie, integratie en goede betaalbare zorg voor iedereen. Dat het voor de gezondheid van de Nederlandse bevolking goed is dat er minder gerookt wordt lijkt ons daarbij vanzelfsprekend, waar
    de e-sigaret roken minder schadelijk kan maken is dat winst.
  2. Als rokers overstappen naar de e-sigaret scheelt dat in ieder geval aan teer in hun longen. Of het uiteindelijk ook helpt om van de nicotine verslaving af te komen zal van persoon tot persoon verschillen.
  3. Zijn felgekleurde auto’s aantrekkelijk voor kinderen? Kinderen mogen geen auto rijden, en geen e-sigaretten gebruiken, twee verstandige keuzes wat ons betreft. Als blijkt dat smaakjes er toe leiden dat niet-rokers beginnen aan de e-sigaret zou je daar kritisch naar moeten kijken, dampen is beter dan roken, maar niet dampen én niet roken is het best.
  4. De EU moet wat NIEUWE WEGEN betreft terug naar de basis, een samenwerking tussen soevereine landen. De huidige regeldrift is doorgeslagen, veel kan prima nationaal worden geregeld en zonder de invloed van rijke pressiegroepen zoals de tabakslobby.
Lucy Scarlett Written by:

Lucy Scarlett is de motor achter deze website.

comments powered by Disqus